عروسی در ایران
عروسی در ایران، یکی از بخشهای فرایند ازدواج در ایران است. این فرایند میتواند شامل رسوم زیادی همچون خواستگاری، بله بران، شیرینی خوران، مهر بران، نامزدی، عقد کنان، جشن عقد، جهاز بران، حنابندان و زفاف باشد. عروسی مرحله ماقبل زفاف بوده و معمولاً زفاف در همان شب عروسی رخ داده و پایانی است بر این فرایند. گاه زفاف تا سه روز پس از عروسی به طول میانجامید. در ایران معمولاً هزینههای جشن عروسی بر عهده داماد بوده و قالبا هزینه جهیزیه و خلعتی برعهده خانواده عروس است ، در برخی از مناطق ایران رسومی متفاوت با آنچه ذکر شد نیز وجود دارد، در این رسوم داماد، کل یا بخشی از هزینه جهیزیه را تأمین میکند یا کل یا بخشی از جهیزیه را خریداری میکند. در برخی از مناطق ایران بیشتر مناطق شمالی، رسم بر این است که چند روز قبل داماد و عروس به صورت مجزا مراسم برگزار میکنند به این صورت که داماد با اقوام خود مراسم میگیرد و عروس با اقوام خود و در روز پایانی، خانوادهها با هم یکی میشوند و داماد، عروس را با خود به منزل میبرد.
عروسی مراسمی سنتی یا آیینی است که طی آن آغاز یک ازدواج و زندگی مشترک یک زوج جشن گرفته میشود. این مراسم در کشورها و فرهنگها، ادیان و مذاهب، گروههای قومی و حتی طبقات اجتماعی گوناگون، به اشکال مختلفی برگزار میگردد. جشن عروسی از مبحث کارکردی ازدواج جدا بوده و بخش قانونی و کارکردی ازدواج در کشورهای گوناگون، معمولاً در دفاتر قانونی انجام میشود.
یکی از سنتیترین نمادهای مراسم عقد یا عروسی ایرانیها، سفره عقد آنها میباشد. این سفره که بیشتر در زمان خواندن صیغه یا خطبه محرمیت، پهن میشود در بیشتر مناطق کشور عزیزمان، رایج است. این سفره با نمادهایی که درون خود دارد، آئینها و محتوای خاصی را به نمایش میگذارد که هر کدام، به باستان ایران زمین بر میگردد.
این مطلب از ویکی پدیا نقل گرفته شده است .
کلیدواژه ها : عروسی ، عروس ، ازدواج ، مراسم عروس ، مراسم عروسی ، مراسم ازدواج ، جشن عروس ، جشن عروسی ، جشن ازدواج ، عروس داماد ، عروس و داماد