ازدواج برای خیلی از ما مهمترین رویداد زندگیمان است، بنابراین باید آمادگی خود را برای آن بسنجیم و تصمیم درست را بگیریم. افراد معمولا فانتزی ها و خیالپردازی های خود را در باره رابطه عاطفی خود در سر میپرورانند و ویژگی ها و معیارهای زیادی برای خود تعریف میکنند. در صدر این معیار ها، ویژگی های شخصیتی و اخلاقی فرد، بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. سعی و تلاش افراد در جهت این است که نهایتا کسی را انتخاب کنند که نزدیکترین به شخصیت مورد نظر آنها باشد و بیشترین ویژگی ها را داشته باشد. اما نباید همه چیز را اینقدر ساده پنداشت، ازدواج امری پیچیده و مهم است که باید زوایای مختلف آن را در نظر گرفت و در تصمیم گیری هوشیار بود.
در واقع میتوان گفت که یکی از دلایلی که باعث میشود زن و مرد بعد از مدتی زندگی مشترک، به این نتیجه برسند که قادر به ادامه ازدواجشان نیستند و باید جدا شوند، عدم درک درست از همین پیچیدگی های ازدواج است. واقعیت این است که تا زمانی که یک نفر آمادگی های مورد نیاز را در خود نداشته باشد و آنها را کسب نکرده باشد، حتی در صورت یافتن فرد ایده آلش برای زندگی مشترک، قادر به برقراری ارتباط درست و موفق نخواهد بود. عدم وجود این آمادگی ها، به تدریج سبب بوجود آمدن تنش و دردسر در رابطه آنها خواهد شد، طرفین توانایی درک درست یکدیگر را نخواهند داشت و با افزایش جدال درگیری میان طرفین، روز به روز به فاصله و شکاف میان آنها افزوده خواهد شد. در این نوشتار سعی میکنیم درباره این آمادگی ها که برای برقراری ارتباط عاطفی موفق لازم دارید، صحبت کنیم.
- باید آمادگی داشته باشید علایق کس دیگر غیر از خودتان را در زندگی تحمل کنید. همسر شما ممکن است فردی باشد از دنیایی کاملا متفاوت با علایق و سلایق کاملا جدا از شما. شما قرار است با او در یک خانه تا آخر عمر زندگی کنید، پس حواستان باشد که باید بتوانید او را با تمام ویژگی هایش تحمل کنید. به امید تغییرات بعد از ازدواج نباشید، زیرا ممکن است هرگز رخ ندهد. برخی در این شرایط بیش از حد درگیر احساسات میشوند و میگویند "ما یک روحیم در دو بدن" یا خیلی چیزهای دیگر. اینها حرفهای عامیانه هستند و در زندگی مشترک زیاد کاربرد ندارند، در حقیقت نه تنها کمکی به شما نخواهند کرد، بلکه با ایجاد تصورات و انتظارات بی جا، شنرگی شما را خطر خواهند گذاشت. رابطه باید به گونه ای باشد که هیچکدام از طرفین مجبور به زیر پا گذاشتن فردیت خود نشوند، زیرا همین سرکوب خود، نهایتا باعث فوران آن میشود و مشکلات به مراتب بزرگ تری دامنتان را میگیرد. به همین دلایل روانشناسان معمولا توصیه میکنند که افراد بسیار شبیه به هم و یا افراد خیلی متفاوت با هم، بهتر است با یکدیگر ازدواج نکنند. در یک رابطه عاطفی موفق، طرفین یکدیگر را به عنوان یک فرد جدا به رسمیت میشناسند و به علایق و نیازهای متفاوت او احترام میگذارند. پس قبل از ازدواج ببینید که آیا توانایی زندگی در چنین شرایطی را دارید یا هنوز برای آن آماده نیستید.
- باید برای استقلال از خانواده آماده باشید، در غیر این صورت امکان ازدواج موفق را نخواهید داشت. شما باید در شرایطی باشید که بدون خانواده هم قادر باشید با همسرتان زندگی کنید و چه از نظر عاطفی چه از نظر مالی نیازمندی نداشته باشید. البته اینها به آن معنی نیست که باید کاملا خانواده خود را فراموش کنید، مقصود این است که دوری از خانواده مشکلی برایتان بوجود نیاورد. برخی افراد چه دختر و چه پسر با وجودی که ازدواج کرده اند کماکان وابستگی شدیدی به خانوداه خود دارند که این مساله به مرور در رابطه با همسرشان مشکلات زیادی ایجاد میکند. پس باید وابستگی مالی، عاطفی و روانی خود به خانواده از بین برده باشید.
- دنبال چیزی به نام نیمه گمشده نباشید. شما خود یک انسان کامل هستید با تمام ویژگی ها. شما همانگونه که هستید و بدون حضور شخص دیگری، قادر هستید به کمال برسید. اگر تصور میکنید که برقراری رابطه با کس دیگر و زندگی با به اصطلاح "نیمه گمشده" تان شما را انسان کاملی میکند، باید بدانید که اشتباه میکنید. غیر از خودتان کسی قادر به کامل کردن شما نیست. در واقع اصلا به چنین فردی نیاز ندارید، شما باید دنبال کسی باشید که شما را همانگونه هستید بپذیرد. خود شما هم باید اینطور رفتار کنید و دنبال اینکه نیمه گمشده کسی باشید، نروید. بنابراین خودتان را بشناسید، ویژگی ها و شخصیت خود را. ایرادات خود را بیابید و در صدد رفع آنها باشید. اگر هم چیزی قابل اصلاح نبود، سعی کنید با آن کنار بیایید.
- در هنگام خوشبختی هم شادمان باشید. اگر غیر از این است، بدین معنیست که برقراری یک رابطه عاطفی هم کمکی به شما نخواهد کرد. شادی و خوشحالی چیزیست که از درون انسان بیرون می طراود و آنچه بیرون از شما روی میدهد، لزوما توانایی شاد کردن شما را ندارد. شادمانی شما در دوران مجردی نشان میدهد علی رغم تمام مشکلاتی که در زندگی وجود دارند قادر هستید که از زندگی لذت ببرید و خوشحال باشید و احتمالا پس از ازدواج هم همین توانایی را خواهید داشت.
- باید آماده کنار آمدن با گذشته باشید. در دنیای امروز همه چنین گذشته هایی داریم، که در آن فردی وارد زندگی ما شده و از آن خارج شده است. باید بدانید که ممکن است فرد مورد نظر شما نیز قبلا با کسی در ارتباط بوده باشد، حتی ممکن است بعد از ازدواج متوجه شوید؛ اگر خودتان هم در گذشت رابطه عاطفی داشته اید با تمام شدن آن کنار بیایید. اگر هنوز هم ذهنتان را مشغول کرده پس باید صبور باشید و اجازه بدهید یک فاصله زمانی مناسب بوجود بیاید.
- آماده باشید که زندگی شخصی خودتان را به اشتراک بگذارید. باید خانواده، دوستان، علایق، توانایی ها و موقعیت های اجتماعی طرفتان را بپذیرید و او نیز باید چنین رفتاری داشته باشد. این به معنای نابودی حریم خصوصی نیست، ولی میبایست برای ورود کس دیگری به زندگی روزمره تان آماده باشید. ارتباط عاطفی مانند یک پل است، اگر به جای آنکه اجازه دهیم پل دو جا را به هم وصل کند ، دیوار بکشیم این رابطه شکست خواهد خورد.
کلیدواژه ها : ازدواج ، آمادگی برای ازدواج ، ازدواج مجدد ، عروسی ، آمادگی روحی ازدواج ، شرایط ازدواج ، آمادگی ازدواج چیست ؟